Εισαγωγή

Καμιά φορά όταν είσαι μακρυά, όταν είσαι πολύ απασχολημένος και βυθισμένος στον κόσμο σου, όταν είσαι ερωτευμένος επίσης (να τα λέμε και αυτά:)), χάνεσαι. Χάνεις τα καθημερινά, τα απλά, τα πιο σημαντικά, τα λιγότερο ασήμαντα, εκείνα όμως που αν όταν τα μαθαίνεις αναφωνείς “Αλλάζουν τα πράγματα τελικά. Κάτι κινείται. Δεν είναι το 99,9% του πληθυσμού στην Ελλάδα με την φραπεδιέρα και την μυγοσκοτώστρα στο χέρι, έτοιμο να πει “πού είναι το κράτος” ή “σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό” ή “…έχει ο Θεός””.

Ναι, έχει και ο Θεός, αλλά έχει και ο Άνθρωπος.

deaf33e51d13b13975fb808efe7dfab9

Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας δικά μου”μυστικά”, 100 πηγές έμπνευσης, 100 πρότζεκτς/ανθρώπους/οργανισμούς που έχω γνωρίσει ή μάθει για αυτούς τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και που είναι σχετικά με την εκπαίδευση/μάθηση/learning ή που θεωρώ εγώ ότι είναι/θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για την εκπαίδευση.

Γιατί για την μάθηση/εκπαίδευση; – Γιατί αυτός είναι ο τομέας που με “τραβάει”, μου δίνει κίνητρο και λόγο.

Γιατί 100; – Γιατί όχι;

Γιατί τώρα; – Γιατί έχω άπλετο χρόνο και το σχεδίαζα καιρό. Όχι. Το σκέφτηκα 10 λεπτά πριν. Ακριβώς. Όσο για το πόσο χρόνο έχω…πάμε στην επόμενη ερώτηση, παρακαλώ:)

Γιατί μέσα από το μπλογκ; – Ε, ο καθένας χρησιμοποιεί αυτά που έχει, όπως μπορεί, έτσι δεν είναι;

Τώρα, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις:

– Η “αξιολόγησή” τους και η συμπερίληψή τους στη λίστα γίνεται καθαρά με δικά μου κριτήρια, τα οποία και θα τα εξηγώ. Μπορεί και να συμφωνούμε, μπορεί και όχι, δεν είναι αυτό το θέμα.

– Δεν έχω έτοιμη λίστα, δεν θα πάρω ποσοστά (!) από κάποιον που θα αναφέρω, δεν συνεχίζουν να είναι μυστικά μου από την στιγμή που θα τα γράψω. Διαβάστε τα, κάντε τα follow στα κοινωνικά δίκτυα, αξιοποιήστε αυτή την γνώση και εσείς όπως θέλετε.

– Αν θέλετε να δω κάποιο ενδιαφέρον project/άτομο/οργανισμό ή πρωτοβουλία στείλτε μου ένα e-mail στο: petroula.karagianni@gmail.com. Δεν εγγυώμαι ότι θα συμπεριλάβω την πρότασή σας στη λίστα, αλλά σίγουρα θα σας απαντήσω για να το δούμε παρέα.

– Κάποιον θα ξεχάσω ή δεν θα συμπεριλάβω, γιατί σίγουρα δεν γνωρίζω τα πάντα. Κάνω μία αρχή όμως, και μακάρι στο 10ο ποστ να μην ξέρω τί να πρωτοδιαλέξω!

Ξεκινάμε λοιπόν να μετράμε 100 ημέρες την 1η Νοέμβρη 2014. Οι 100 ημέρες κλείνουν στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Όταν κατά σύμπτωση κλείνω τα 32.

Τα 10 posts μου με 10 μυστικά το καθένα θα έρχονται περίπου ανά 10 ημέρες.

Πάμε!

5 comments

  1. Περιμένουμε με ανυπομονησία!

  2. Οι 100mentors σε καταλαβαίνουν .. 🙂 και περιμένουμε και οι 100 με ανυπομονησία !

  3. […] Εισαγωγή έγραψα για αυτό το πρότζεκτ, τον στόχο του και την […]

  4. […] Εισαγωγή έγραψα για αυτό το πρότζεκτ, τον στόχο του και την […]

  5. […] Εισαγωγή έγραψα για αυτό το πρότζεκτ, τον στόχο του και την […]

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: